Bezorgd

Ik maak me zorgen over iemand
Is er bij u in de omgeving een gezin waar sprake is van veel herrie of ruzie? Of er wordt gescholden, gedreigd, geslagen, psychische druk uitgeoefend. Of u kent iemand van jong tot oud die wel heel vaak verwondingen heeft en daar ongeloofwaardige verklaringen voor geeft. Of een kind, volwassene of oudere die angstig, schrikachtig of depressief is. Ook als het huisdier niet goed behandeld of verwaarloosd wordt, kan dat een teken zijn dat het niet goed gaat in het gezin. Dan kan het gaan om huiselijk geweld of kindermishandeling. Het is belangrijk dat u iets doet. Ook als u twijfelt. U kunt beter uw zorg uiten en hulp voor die persoon zoeken, dan het voor u houden en achteraf horen dat iemand al jaren mishandeld blijkt te worden. Het is nooit verkeerd om te bellen voor hulp.

Wat wilt u het liefste doen?
Als u vertelt wat er aan de hand is, helpt de politie u verder. De politie is opgeleid om met huiselijk geweld en kindermishandeling om te gaan.

Geen directe nood?
Dit kunt u doen:

  • Praat met diegene om wie u zich zorgen maakt.
  • Help hem of haar om professionele hulp te zoeken en contact op te nemen met Veilig Thuis.
  • Neem zelf contact op met Veilig Thuis om uw zorgen te uiten en advies of hulp te vragen.

Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling. Bellen kan eventueel anoniem. Veilig Thuis is 24 uur per dag gratis bereikbaar via telefoonnummer 0800-2000, 7 dagen in de week.

Advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

 

Snel weg van deze website Hoe wis ik mijn geschiedenis