Het gaat bij mij thuis niet goed

Bij Veilig Thuis kun je terecht als het thuis niet veilig is. Als je wordt uitgescholden bijvoorbeeld, of misschien zelfs geslagen. Of als je ouders veel ruzie maken en elkaar uitschelden. Maar ook als jij zelf soms agressief wordt.

Iedereen is natuurlijk wel eens kwaad. Het wordt pas een probleem als ruzies vaak worden afgereageerd op een partner, kind, ouders of een vriend(in).

Is dat bij jou zo? Het is belangrijk dat het thuis weer veilig wordt en dat er hulp komt. Want het geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten! Ben jij dat?

Dit kun je doen

Praat erover met iemand die je vertrouwt


Heb je te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld in jouw gezin? Blijf er niet mee rondlopen. Praten met een goede vriend, een familielid of een buurman of –vrouw is een belangrijke eerste stap. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kun je ook praten met iemand op jouw school. Of bel met de kindertelefoon: via 0800-0432 of de chat (elke dag van 11.00 tot 21.00 uur). Kijk op www.kindertelefoon.nl voor meer informatie.

Vaak zijn meer mensen bereid om je te helpen dan je zelf denkt. Je kunt je hart luchten bij deze persoon. Je kunt ook vragen of hij of zij met je mee gaat naar een hulpinstantie. Medewerkers van het wijkteam in jouw gemeente weten ook waar je terecht kunt voor hulp. Kijk op de website van jouw gemeente onder wijkteam voor meer informatie.

Neem contact op met Veilig Thuis


Neem contact op met Veilig Thuis via de chat op deze site, of door te bellen met 0800-2000.
We nemen de tijd en luisteren naar je verhaal. Samen met jou zoeken we naar een oplossing. Je krijgt advies van Veilig Thuis. Dit kan anoniem, en je hoeft geen namen te noemen.

Soms komt uit het gesprek naar voren dat er meer nodig is dan een advies. In dat geval schakelt Veilig Thuis extra hulp in, of voert onderzoek uit. Dat doen wij zo veel mogelijk samen met jou en andere gezinsleden die betrokken zijn. Zodat het thuis beter gaat en weer veilig wordt.

Gevaarlijke situatie? Neem contact op met de politie


Directe nood? Neem contact op met de politie.
Bel in geval van nood altijd direct 112.


Advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

 

Snel weg van deze website Hoe wis ik mijn geschiedenis